Шестнадесет лалета...... и мястото заето в моето сърце

Днес моето момченце става на 16 години. Влиза в най- хубавата възраст, в света на любовта. Годините ни с него отлетяха като миг, с него порастнахме заедно и въпреки, че бях много млада, когато той се роди нито за миг не ми дотежа и не съжалих, че не мога да бъда като връстниците си и да "живея". Той беше и продължава да е моята най - голяма надежда, основната част от Моят свят. Вече го поздравих с ръчно приготвена картичка и отново поблагодарих тихо на Бог, че тази добра душица избра именно мен за своя майка.  


Рождения ден нямаше да е същия без любимата и за двама ни торта Гараш.
Така в най - горещия ден на Горещниците - този на Св. Марина отпразнувахме един прекрасен повод.

Млечни пастички

Топло е, едва издържаме у дома, ако не беше климатика не знам какво щяхме да правим. Не ни се хапва нищо тежко, само плодове, зеленчуци, студени напитки. Но не можем да се откажем от сладичкото. Добре охладен летен десерт е добре дошъл в следобедните часове и някак по - леко усещаме жегата.
Това е един много популярен десерт в Германия:
Нужни са ни:


За блата:
5 яйца
240 г захар
300 разтопен в микровълновата маргарин
200 мл течна неовкусена сметана
2 с. л. какао
240 г брашно
1 пак. бакпулвер

За крема:
400мл. неовкусена течна сметана
2с.л. захар
2 ванилии
2 пак. сгъстител за сметана
200 г заквасена сметана

Глазура:
3 - 4 с.л. разтопено краве масло
150 г пудра захар
3 с.л. гореща вода
1 с.л. какао

Разбиваме добре яйцата със захарта,  прибавяме маргарина и сметаната за блата, накрая добавяме и пресятите сухи съставки. Разделяме сместа на две части. Печем на 180 С в предварително загрята фурна два блата в застлана с пергамент тава.

Всички продукти за крема (без заквасената сметана) разбиваме на пухкав крем. Най - накрая добавяме леко и заквасената сметана. Мажем между изстиналите блатове и прибираме в хладилник. Аз покрих с олио за свежо съхранение и оставих за една нощ.

Глазурата приготвяме с енергично разбъркване, леко охлаждаме и заливаме.

Режем на квадрати и voila