Солена Шарлота
Днес е Първа Пролет! По този повод отново пълнена питка, но с друг вид плънка - месна.
Продукти:1 кръгла питка
1 опаковка майонеза
1 ч.л. горчица
1 връзка магданоз
плънка 1: плънка 2:
200 г сварено месо по избор 100 г шунка
1 кисела краставичка 1 малка прясна краставица
2 яйца 2 яйца
5 с.л. майонеза 5 с. л. майонеза
половин червена пиперка
Питката срязваме хоризонтално на 3 равни части. Продуктите за плънките нарязваме максимално дребно, и объркваме, за да се хомонегизират продуктите. Между всяка част от питката слагаме плънка и притискаме добре. Оставяме около 40 мин. в хладилник. Отгоре измазваме с майонеза и 1 ч.л. горчица и украсяваме по избор.
Да ви е сладко.
Малко петъчна мъдрост: "To be a great champion you must believe you are the best. If you are not, pretend you are." - Muhammad Ali
Питка с рибна плънка
Ехеее-е-е-, Баба Марта е вече тук. Честит да ни е първият пролетен полъх, изкарахме и тази зима, а днес нека бъдем усмихнати, весели, щедри, румени и щастливи. Връзвам на всички вас мартеничка, но да знаете, че е ръчно изработена и от сърце, защото моите виртуални приятели са все хубави и добрички, чисти като белия цвят и страстни натури като цвета на мартеничките.
Днес предлагам да ви почерпя с една солена питка тип "Шарлота", идеята от тук, а изпълнението от мен. Можете да я украсите в цветовете на днешния ден или да импровизирате според личните предпочитания.
И така, снабдете се с :
1 средно голямо хлебче тип малка погача
1 кофичка майонеза
1 ч.л. горчица
1 връзка копър
първа плънка: втора плънка:
100 г рулца от раци 100 г солена рибка
2 сварени яйца 2 сварени яйца
1 ябълка 1 доматче
5 с.л. майонеза половин червена пиперка
5 с.л. майонеза
Питката срежете на три еднакви части, така че да се получат блатове. Всички продукти нарежете на ситно и и при смесването претрийте малко, за да се хомонегизират плънките. Между всеки блат сложете съответната плънка, като притискате добре. Оставете в хладилник за около 30-40 мин. Отгоре измажете с майонеза, смесена с горчицата и украсете по свой вкус.
Аз избрах червена пиперка, останала ми от плънката,приличаше ми на малки мартенички, копър за зелена полянка и маслинки с чушка. Колкото повече стои питката в хладилника, толкова по- добре напоена става и сочна.
Много ви обичам и ви прегръщам. Желая ви топъл и слънчев първомартенски петък.
И днешната доза петъчна мъдрост:
"Don't be afraid to take a big step. You can't cross a chasm in two small steps" - David Lloyd George
Днес предлагам да ви почерпя с една солена питка тип "Шарлота", идеята от тук, а изпълнението от мен. Можете да я украсите в цветовете на днешния ден или да импровизирате според личните предпочитания.
И така, снабдете се с :
1 средно голямо хлебче тип малка погача
1 кофичка майонеза
1 ч.л. горчица
1 връзка копър
първа плънка: втора плънка:
100 г рулца от раци 100 г солена рибка
2 сварени яйца 2 сварени яйца
1 ябълка 1 доматче
5 с.л. майонеза половин червена пиперка
5 с.л. майонеза
Питката срежете на три еднакви части, така че да се получат блатове. Всички продукти нарежете на ситно и и при смесването претрийте малко, за да се хомонегизират плънките. Между всеки блат сложете съответната плънка, като притискате добре. Оставете в хладилник за около 30-40 мин. Отгоре измажете с майонеза, смесена с горчицата и украсете по свой вкус.
Аз избрах червена пиперка, останала ми от плънката,приличаше ми на малки мартенички, копър за зелена полянка и маслинки с чушка. Колкото повече стои питката в хладилника, толкова по- добре напоена става и сочна.
Много ви обичам и ви прегръщам. Желая ви топъл и слънчев първомартенски петък.
И днешната доза петъчна мъдрост:
"Don't be afraid to take a big step. You can't cross a chasm in two small steps" - David Lloyd George
Абонамент за:
Публикации (Atom)