Есенни лимонови пастички


Хм, отдавна не съм правила, нито показвала нищо сладичко. По ред известни и не толкоз причини. Нооо се надявам, че вече демоните са разкарани от крехкото ми телце, ха-ха-ха и ще мога да се върна назад към едно от хобитата си.



За тези толкова вкусни пастички с есенно - лимонов вкус ще са ни нужни:

Блат:

2 яйца
3 с.л. гореща вода
100 г кафява захар
1 пак. ванилия
75 г пълнозърнесто брашно
25 г натурално пшенично нишесте
10 г какао
1 пак. бакпулвер
50 г масло

Крем:

1 пак. крем за торта Dr. Oetker ванилия
200 мл студено мляко
кората на 1 лимон
4 с.л. кафява захар

Украса:

Лимонови резанки


Фурната настройваме на 180 С. Рaзбиваме яйцата с водата, добавяме захарта и ванилията. Бием до пухкав крем. Сместа трябва да утрои обема си. Добавяме по малко пресятото брашно с нишестето, какаото и бакпулвера. Разбъркваме леко до хомогенна смес. Внимателно добавяме и леко разтопеното масло. Застиламе правоъгълна тавичка с пергамент, подмазваме леко с масло, изливаме сместа и печем до приятен кафяв захар. Можете да пробвате с клечица. Охлаждаме. Блата разрязваме на три дълги ивици. Всяка ивица намазваме с крем и поставяме ивиците една върху друга. Разрязваме на квадратчета и украсяваме с лимоново резенче. Оставяме в хладилник за поне няколко часа.

N.B. Ако обичате по- сочни пастички можете да напръскате блатовете с прясно мляко или разреден във вода ром.

   Лимоновите пастички са много лесен, бърз и изискан десерт за неделно следобедно кафе, за гости, тогава, когато не можете да отделите много време или просто за насищане на душата с хубав ароматен сладкиш през студените есенни дни с чаша хубав билков чай. Аз ги спретнах набързо в събота, сред притихналия уютен дом, тогава, когато всички все още спяха и се чуваше само шума на падащите есенни листа от дървото край моя балкон.

   Вкусни есенни дни и нека е топло и приятно с близките у дома.


Есенна доза мъдрост: Когато печелиш не знаеш какво губиш. Когато губиш не знаеш какво печелиш.