
Това е един много популярен десерт в Германия:
Нужни са ни:
За блата:
5 яйца
240 г захар
300 разтопен в микровълновата маргарин
200 мл течна неовкусена сметана
2 с. л. какао
240 г брашно
1 пак. бакпулвер
240 г брашно
1 пак. бакпулвер
За крема:
400мл. неовкусена течна сметана
2с.л. захар
2 ванилии
2 пак. сгъстител за сметана
200 г заквасена сметана
2с.л. захар
2 ванилии
2 пак. сгъстител за сметана
200 г заквасена сметана
Глазура:
3 - 4 с.л. разтопено краве масло
150 г пудра захар
3 с.л. гореща вода
1 с.л. какао
Разбиваме добре яйцата със захарта, прибавяме маргарина и сметаната за блата, накрая добавяме и пресятите сухи съставки. Разделяме сместа на две части. Печем на 180 С в предварително загрята фурна два блата в застлана с пергамент тава.
Всички продукти за крема (без заквасената сметана) разбиваме на пухкав крем. Най - накрая добавяме леко и заквасената сметана. Мажем между изстиналите блатове и прибираме в хладилник. Аз покрих с олио за свежо съхранение и оставих за една нощ.
Глазурата приготвяме с енергично разбъркване, леко охлаждаме и заливаме.
Режем на квадрати и voila
Няма коментари:
Публикуване на коментар