За 6 порции:
4 зелени пиперки
2 патладжана (баба им казва сини домати)
4 големи домата
2 с.л. доматено пюре
1 глава чесън
1 връзка магданоз
сол
олио за пържене
Пиперките измиваме, подсушаваме и изпържваме цели без да почистваме от семената и дръжките. Така те стават по- вкусни, запазват аромата и соковете си по - добре. Използвайте дълбока тенджера, пръскат доста. За да намалите пръскането посипете малко солчица в олиото. Патладжаните измиваме, нарязваме на шайби и потапяме за половин час в силно подсолена вода, за да изтече сока им. След това отново изплакваме и отцеждаме. Изпържваме до зачервяване от двете страни. Не ги прегаряйте. Нека останат по- мекички. Докато се пържат настъргваме на едро ренде доматите. В мазнината, в която сме приготвяли зеленчуците запържваме почистения и нарязан на едро чесън. Добавяме доматите, пюрето, разтворено в малко хладка вода. Оставяме соса да се редуцира и прибавяме пиперките и патладжана към соса, колкото да клокнат два - три пъти. Ястието овкусяваме със сол и много магданоз. При поднасяне непременно предвиждаме голяма бучка сирене в порцията на всеки, както и няколко скилидки чесън и хлебец.
Гарантирам, че ще си оближете пръстите. Да Ви е сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар