Продукти:
1 ч.ч. кристална захар
2 яйца
1 ч. л. канелена захар
1 ч. л. ванилова есенция
1 ч.ч. фини овесени ядки
75 г твърдо масло без примеси
100 г цели неосолени лешници
брашно за средно твърдо тесто
Яйцата разбиваме с помощта на домакинска тел заедно с кристалната захар, добавяме и канелената, ваниловата есенция, овесените ядки и маслото нарязано на парченца. С брашното замесваме чевръсто средно твърдо тесто, което оставяме за 30 мин. в хладилника. След това разточваме на тънък пласт с дебелина около 1.5 . Изрязваме в желаната форма, аз предпочетох да изрежа във формата на цветче и застлах намаслена мини мъфинена формичка. В средата поставяме цял лешник. Покриваме с капаче от тестото. Ако желаете можете да счукате на едро лешниците и да замесите в тестото. Печем в предварително загрята на 175 С фурна до леко кафеви крайчета. Можете да украсите по желание. Аз предпочетох да оставя натюр и така ми харесаха.
Топли и вкусни почивни дни,успешна предколедна подготовка и пълни с трепетно очакване мигове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар