500 г брашно от лимец
100 г вода
100 г хладко мляко
1 пак. суха мая
100 г меко масло
150 г кафява захар
щипка сол
настъргана портокалова кора
1 ампулка ванилия
Поръска:
50 г масло
100 г едра кафява захар
50г ядки смлени или цели
В дълбок съд смесете брашното с маята, захарта, ванилията, солта, портокаловата кора, водата и млякото. Разбъркайте. Накрая добавете мекото масло и омесете добре. Оставете на топло за два часа и разточете на тънка кора с размер тавата на фурната. Оставете отново за един час да бухне, с пръст направете дупки и във всяка поставете по парченце масло, захар и ядки. Изпечете на 230 С за около 10 мин. След изстиване нарежете на квадрати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар