Израелски мини кроасанчета

Много вкусна рецептичка намерих в блогчето на Мими(My cooking creations). Реших да я пробвам, тъй като често ни се похапва нещо соленко. Дали за залъгване на глада, дали за сутрешна или следобедна закуска, дали за вечеря със салатка и бяло вино.
Тези кроасанчета имат доста материал ☻☺, но всичко хубаво става с качествена суровина. Можете да ги направите мини, може големи, излизат доста бройки. Идеални са за почерпка, за парти. Паснаха идеално на изгладнелите ни душички през дългия работен ден по нашата нова къщурка.

И така, ще са Ви нужни:

200 г краве масло
250 г извара
150 г настърган на едро ренде кашкавал
2 пак. сирене крема
1 ч. л. сол
3 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 яйце
поръска по желание (аз ползвах сухо чили)

Пресяваме брашното с бакпулвера и солта. В него режем хладното масло на кубчета, добавяме всички сирена и много чевръсто замесваме гладко тесто. Тестото става меко, но не прекалено, а толкова, че работата с него да е удоволствие. За 30 минути го оставяме във фризера или за около час в хладилника, покрито с фолио за свежо съхранение. През това време загряваме фурната на 180 С и застиламе тавичката с пергаментова хартия. Тук е мястото да Ви споделя един трик, който много ми помага. Тъй като хартията за печене е навита на ролка и след разгъване се огъва и не застава плътно по тавата, за да не ми се размества аз капвам няколко капки вода в тавата. Хартията буквално залепва и няма мърдане. Някои слагат масло, но според мен е излишно разточителство.

След като сме извадили тестото от хладилника го разделяме на 4 топки и всяка разточваме на кръг. Режем като торта на 8 (за по- малки кроасанчета) или на 4 за по- големи. Завиваме на кифличка, намазваме с жълтък, поръсваме с подправка и печем 35 мин. или до зачервяване. Изваждаме, охлаждаме върху решетка и ядем с голям апетит :)


Към кроасанчетата можете да добавите майонезено сосче, ако ги ядете топлички, с чаша силно изстудено бяло вино биха били идеалната коктейлна закуска привечер, с айран за похапване в тихия следобед.

Обичам ви, благодаря, че наминахте в моя свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар