Бишкоти с шоколад

Тази рецепта не е моя. Взех я от "Гответе с мен - Мими" и както всичко приготвено по нейни рецепти, резултатът е превъзходен.


Продукти:

600 г бяло пресято брашно
4 големи яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
2/3 пак. краве масло - хладко
150 г захар
1 ампулка ванилия
2 к.л. ромова есенция
1 ч.ч. готварски или натурален шоколад, натрошен на дребни парченца
пудра захар за овалване

В голяма купа пресяваме брашното с бакпулвера. Добавяме захарта и хладното масло, нарязано на малки парченца, наливаме млякото и чукваме едно по едно яйцата. Подправяме с ванилия и ром. Замесваме бързичко меко тесто, изсипваме в него шоколада и доомесваме и него. Откъсваме малки топки, които разточваме на рулце. Сгъваме рулцето на две, краищата сплитаме. Фурната включваме на 180 С, тавичката от фурната застиламе с хартия за печене. Печем до порозовяване. Не ги прегаряйте, изсъхват. Още топли овалваме в пудра захар.

Готовите бишкоти съхранявайте в затворен съд. Топлички са чудесни, щом моето момченце изяде тоолкова много. Идеални са за кафе, топло мляко или за ненадеен глад. Ароматни, пръхкави и най- вече ИСТИНСКИ ДОМАШНИ сладки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар