Халкидики

    Тази година майските празници бяха доволно много и дълги. Решихме да "отскочим" до Гърция и по - специално Халкидическия полустров. Както знаете разделен е на три ръкава (един от които е Атонския), ние бяхме на най- левия - Касандра. В красиво селище наречено Ханиоти.

Отново ще разказвам най- вече в снимки. Красотата е много голяма и няма нужда от излишни думи. Починахме си прекрасно, от спокойствието дори, свалихме по някой и друг трупнат килограмец :)





 Прекрасно поддържани дворове. Не видях кога и откъде поливат, но цветните багри и зеленината в този иначе горещ климат заслепяват.







 Красиви ресторантчета, сервитьорите те подканят на български да опиташ от вкусната им кухня, тъй позната и у нас. Взаимствали сме много и от тях. Живеят много здравословно, с много пресни плодове и зеленчуци и задължителна почивка по обяд, когато слънцето е непосилно.


 Най- синьото небе и най- чистото море, което някога съм виждала. Без нито една чайка ☺

Тук няма къща без цветя и без тента на всеки прозорец.

 И бяло, навсякъде от любимото ми бяло. А в съчетание със синьото е страхотна свежест.



 Невероятно поддържания парк до нашия хотел, в който правехме дълги зелени разходки сред палми и екзотични растения.

 Гърците са изключително набожни. Неделята е свят ден и службата продължи от ранни зори до късен следобяд. Песнопеният се чуваха в целия град.



и тук не палят свещите си вътре, а на специални затова места при входа на храма. Свещите и тук са безплатни. Храмът тук беше "Св. Николай."
























И морско поздравче за всички, дано е хубаво временцето през почивните дни, за да посетим и варненския плаж и да не загубим шоколадовия Халкидики тен :)





Петъчна доза мъдрост:

"You are unique... Just like every one else." - Kirsty Bell





Няма коментари:

Публикуване на коментар