Парфе с ананас


Здравей читателю ☺,
хип, хип, ура
време е за нещо сладичко, нещо леко и фино, че ни чакат тежки трапези. Сега е времето на цитрусите и аз ти предлагам една вкусна лека парфе- тортичка. Можеш да използваш всякакви пресни плодове, имай предвид, че тортата е без блат и всъщност си е истинско parfait ( парфе).









500 г маскарпоне
200 г сметана за разбиване
2 компота ананас
1 ампулка ромова есенция
3 пак. желатин
200 г пудра захар
1 киви

              Накиснете 2 пак. желатин в няколко лъжици вода, оставете да набъбне 10 мин.и го затоплете, но без да завира. Охладете, докато почне леко да желира. Разбийте течната сметана, докато стане на гъст крем. Добавете маскарпонето и захарта и продължете да биете до хомогенен крем. Овкусете с малко есенция ром. Компотите отцедете добре. Единия компот нарежете на малки парченца, а другия запазете на цели кръгчета. Парченцата сложете в крема и разбийте. Добавете желатина и разбъркайте. Тортена форма с падащ борд, подмажете леко с кокосово или друг вид масло. Сипете крема и сложете в хладилник да стегне добре. Отгоре украсете с целите парченца ананас и киви и залейте с третото пакетче желатин, разтворен в малко сок от компота. Оставете за 4-5 часа в хладилник да стегне и поднесете.

Ами какво да кажа, стана parfait (перфектно).

      Скъпи читателю, в тези предколедни пълни с надежда, доброта и усмивки дни, ти благодаря, че бяхме заедно и през тази година. Весели се, обичай, танцувай, похапвай ☺, нека е пълна къщата ти с радост, топлина, уют. Всичко останало се постига. И нека идните дни бъдат светли, за да огряват пътя ти напред, само напред. А от мен, една голяма снежна прегръдка. До нови, виртуални срещи.

Петъчна доза мъдрост: " Не прилагай толкова усилия. Всичко най- красиво се случва неочаквано." - Габриел Гарсия Маркес

Няма коментари:

Публикуване на коментар