Задушница





Дойде и Задушница - времето, когато споменаваме своите любими хора, които вече не са сред нас. Това беше повод да направя един ябълков сладкиш, вместо да купувам нещо готово. Смятам да поканя родителите си на следобедно кафе и подходяща добавка към него ще е именно днешният особено сполучлив специалитет. Получи се сочен, топящ се по небцето, ароматен и вкусен сладкиш. Вие може да го сервирате с топка сладолед, с кафе или сок.

Много вкусна следобедна закуска за малки и големи. Ето и направата му:




4 големи ябълки
4 яйца
2 непълни ч.ч. брашно
половин пакетче бакпулвер
1/2 ч. ч. счукани орехови ядки
1 ч.ч. захар
2 с.л. олио

пудра захар за поръсване

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме по мъничко олиото, пресятото брашно с бакпулвера, най- накрая добавяме много внимателно ядките и ябълките, които предварително сме почистили, обелили и нарязали на малки парченца. Разбъркваме лекичко с дървена бъркалка до смесването на всички компоненти. Печем в предварително загрята на 180 С фурна до порозовяване на тестото. Пробваме с клечица. Ако излезе мокра, а отгоре сладкишът се е зачервил можете да метнете върху му един лист алуминиево фолио. Изстудяваме върху решетка, след изстиване наръсваме с пудра захар и нарязваме на парченца по желание.

Опитваме с чаша ароматно кафе и добра компания :)

Да Ви е сладко.



Няма коментари:

Публикуване на коментар