GONDOLA QUATTRO FORМАGGI

Любовта на гондолиерката
(или ладийки от тиквички с четири вида сирена)

Напоследък съпружето все по- рядко е в къщи, когато не е до -късно на работа строи фамилната къща заедно с моя баща. И по тази причина аз все по- често съм сама и ми е пусто у дома без него. След тежкия му ден гледам винаги да го изненадам с нещо вкусно, нали затова е жената - да бъде сърцето на дома. Тъй като той много обича тиквички във всякакви варианти (както и аз междувпрочем), а и сега е сезонът на този изключително крехък и вкусен зеленчук му направих пълнени тиквички с 4 вида сирена. Нарекох ги "Любовта на гондолиерката". Резултата - изключително вкусно лятно предложение, да не кажа, че направо си облизахме пръстите.




За 3 порции:
3 малки крехки млади тиквички
1 ч.ч. замразена царевица
1 ч.ч. течна неовкусена сметана
3 листчета ементал
1 непълна ч.ч. натрошено краве сирене
малко синьо сирене
1 яйце
1 ч. л. каперси
няколко листенца зелен лук
1-2 скилидки чесън




кашкавал за поръсване
зехтин
сол
черен пипер
майорана

Тиквичките издълбаваме с помощта на специален уред или малка лъжичка. Във вряща подсолена вода слагаме издълбаните тиквички, за да ги попарим за кратко. Не варим, нужни са около 50-60 сек. Веднага след това ги потапяме в ледено студена вода. Отцеждаме. Издълбаната смес накълцваме добре и я слагаме да се задуши с царевицата и малко мазнинка. След около 2-3 мин. добавяме нарязания на дребно лук, сметаната, сирената (ементала е накъсан на лентички), подправяме със сол, пипер и майорана, добавяме чесъна нарязан на много тънки филийки, каперсите, объркваме с яйцето. То ще ни служи за спойка.

В намаслена тавичка поставяме тиквичките, запълваме със сместа и наръсваме с кашкавал. Покриваме с фолио и печем около 15 мин в загрята на 200 С фурна. Махаме фолиото, запичаме до зачервяване кашкавала и сервираме с чаша добре изстудено бяло вино или бира, според предпочитанията. Хапваме с апетит и в спокойствието на домашния уют.

Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар