Питка с рибна плънка

Ехеее-е-е-, Баба Марта е вече тук. Честит да ни е първият пролетен полъх, изкарахме и тази зима, а днес нека бъдем усмихнати, весели, щедри, румени и щастливи. Връзвам на всички вас мартеничка, но да знаете, че е ръчно изработена и от сърце, защото моите виртуални приятели са все хубави и добрички, чисти като белия цвят и страстни натури като цвета на мартеничките.




Днес предлагам да ви почерпя с една солена питка тип "Шарлота", идеята от тук, а изпълнението от мен. Можете да я украсите в цветовете на днешния ден или да импровизирате според личните предпочитания.

И така, снабдете се с :

1 средно голямо хлебче тип малка погача
1 кофичка майонеза
1 ч.л. горчица
1 връзка копър






първа плънка:                                                       втора плънка:
100 г рулца от раци                                              100 г солена рибка
2 сварени яйца                                                       2 сварени яйца
1 ябълка                                                                  1 доматче
5 с.л. майонеза                                                       половин червена пиперка
                                                                                5 с.л. майонеза



Питката срежете на три еднакви части, така че да се получат блатове. Всички продукти нарежете на ситно и и при смесването претрийте малко, за да се хомонегизират плънките. Между всеки блат сложете съответната плънка, като притискате добре. Оставете в хладилник за около 30-40 мин. Отгоре измажете с майонеза, смесена с горчицата и украсете по свой вкус.
Аз избрах червена пиперка, останала ми от плънката,приличаше ми на малки мартенички, копър за зелена полянка и маслинки с чушка. Колкото повече стои питката в хладилника, толкова по- добре напоена става и сочна.



Много ви обичам и ви прегръщам. Желая ви топъл и слънчев първомартенски петък.

И днешната доза петъчна мъдрост:
"Don't be afraid to take a big step. You can't cross a chasm in two small steps" - David Lloyd George

Няма коментари:

Публикуване на коментар