Необходими продукти:
200 г обикновени бисквити
125 г краве масло
400 г течен шоколад
1/2 - 1 ч.ч. смлени орехови ядки
2 с.л. портокалов ликьор
400 г заквасена сметана
3 с. л. пудра захар
100 г краве масло за крема
1/2 пак. бурбонска ванилия
В блендер начупваме бисквитите и ги смиламе на средно едри трохи. Сипваме ги в дълбока купа и към тях прибавяме разтопеното краве масло и течния шоколад. Добавяме орехите и ликьора. Голяма правоъгълна тава застиламе с фолио за свежо съхранение, така че краищата да излизат от всички страни. Разстиламе сместа на правоъгълен блат с дебелина 1 см, добре притискаме с пръсти и оставяме в хладилник за 30 мин.
През това време приготвяме крема: разбиваме сметаната с кравето масло, следете да не остават бучици, добавяме пудрата захар и ванилията. Крема престоява в хладилника около 15 -20 мин, където леко ще стегне. С него намазваме втвърдения блат и с помощта на фолиото внимателно оформяме руло, което завиваме стегнато и оставяме в хладилник за една нощ. Украсяваме по желание, при мен с натурално какао, кокосови стърготини и малко захарни мини перлички.
Да Ви е сладко, Идеално пасва както с кафе, така и с добре изстудено бяло вино, розе или метакса например.
Прохладни и приятни майски дни скъпи виртуални приятели, нека слънцето бъде навсякъде - в душите, косите и очите ви, за да огрявате с него всичко около себе си.
Целувки, Нина
Няма коментари:
Публикуване на коментар