Турски питки

2 ч. л. суха мая
3 с. л. топла вода
100 мл топло мляко
2 средни яйца разбити
1 ч. л. морска сол
30 г много меко краве масло 

За плънката:
175 г сирене 
1 средно яйце, разбито
черен пипер
магданоз/копър
няколко капки  соев сос 
20 г краве масло






Пресейте брашното, смесете с маята. Налейте млякото, яйцата, сол и замесете меко тесто. Месете 5 мин. Постепенно добавете маслото и месете още няколко минути, докато тестото го поеме. Покрийте и оставете да удвои обема си. 
За плънката: С вилица смесете продуктите, добавете и подправките.

Тестото разделете на 6 части и оформете топки. Разточете и оформете плоски питки  с дължина 15см. Повдигнете краищата, за да не се разтече плънката. Сложете в намазана тава на значително разстояние една от друга. Разпределете плънката и сложете по малко масло. Сложете на топло да бухнат за 30 мин, и изпечете на 200С около 20-30 мин. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар