Кекс с рикота



Отдавна направих този кекс, то е видно и от снимките, ехееее, още ранните черешки бяха на мода ☺. Сега обаче намирам време да публикувам. Лято е, уикендите прекарвам далеч от шумния град, без достъп до интернет (какво щастие), вечерите ми са заети с домакинстване, а ако остане време за разходка, както снощи, после нямам сили за нищо, нищичко.









500 г пълнозърнесто брашно
400 г рикота (може българска безсолна фина извара)
250 г кафява пудра захар
40 г краве масло
6 яйца
есенция ром
есенция ванилия
1 бакпулвер
щипка сол
Яйцата разбийте със захарта. Добавете рикотата, отново разбийте. Прибавете размекнатото масло, брашното, ароматите, бакпулвера и солта. Отново хомогенизирайте. Форма за кекс намажете с масло и поръсете с брашно. Изсипете внимателно сместа и печете в предварително загрята на 180 С фурна около 50 мин. или до готовност. Проверете с шишче.
Украсете по желание (при мен с домашен течен шоколад). Как да си направите домашен шоколад без сухи млека и подобни вредности, в някоя от следващите публикации.
 


Нека е спорен денят Ви, нека е прохладен, свеж и изпълнен с положителни и нестихващо летни емоции.

С редовната петъчна мъдрост:

"Понякога, когато някой човек го няма, целият свят изглежда пуст".

Няма коментари:

Публикуване на коментар