Здравословни бисквити за закуска























От една година се храня изключително здравословно и резултатите не закъсняха. Е, имам някои пропуски, имам още много да уча, но вече избирам чисти продукти, доставени от малки стопанства по био земеделие и ферми, които не третират продукцията си с пестициди. Не знам само аз ли им вярвам, защото така и не мога да убедя хората около себе си, че храната от супермаркета  е некачествена, да не кажа понякога и вредна.
И тъй като трябва да храня не само себе си, гледам да угаждам на всички вкусове. В повечето случаи нещата се приемат, макар и с малко мрънкане. Но за себе си съм убедена, че давам най- доброто.

И така едни бисквитки за закуска, чудесно допълнение към чашата мляко, кафето или пък чая.




















Продукти:

2 яйца домашни или от свободно отглеждани, или пък пасищни кокошки
100 г кафява захар
2 с.л. смляно ленено семе
1/2 пак. бакпулвер
4 с.л. кокосови стърготини
2 с.л. домашно квасено кисело мляко (ако имате разбира се)
2 с.л. био кокосово масло
пълнозърнесто брашно
шепа био бадеми
домашен течен шоколад (пак обещавам следващото зареждане да го покажа как се прави)

Пълнозърнестото брашно е трудно за пресяване, така че по- добре не се мъчете. Изсипете го в купа, прибавете бакпулвера, кокоса, лененото семе, малко нарязани на едро бадеми. Яйцата разбийте със захарта, прибавяйки на тънка струйка кокосовото масло и киселото мляко. Объркайте двете смеси добре и оставете на хладно да отпочине около половин час. С лъжица за сладолед топната в кокосово масло гребвайте малки топки и наредете в тавичката от фурната, която предварително сте застлали с хартия за печене. Боднете по една цяла бадемова ядка в средата на всяка бисквита и изпечете на 180 С до леко покафеняване на ръбчетата. Украсете с кокос и течен шоколад.

 Ииии, не мога да им устоя. Свършват за нула време.

Прохладни и спокойни почивни дни.

Петъчна доза (японска) мъдрост: Падни седем пъти, изправи се осем.











Няма коментари:

Публикуване на коментар