Ден на християнското семейство

Колко хубав, хубав ден е днес - Въведение Богородично или както повечето го знаем Ден на Християнското семейство. Днес цялото семейство трябва да се събере у дома или да посети родителите си. Защото за българина от векове семейството и домът са били най, най- важните в живота, здравето и щастието на децата му - най- висш идеал. Мъжът е бил темелът, а жената душата и красотата му. И аз днес отидох и се помолих в църквата за здравето и целостта на моето семейство и благодарих на Бог, че ми е отредил толкова чудесни родители, добър съпруг и прекрасно дете.

Хубаво е на днешния ден да се подарят на децата лакомства. И в духа на традицията направих едно много, много вкусно малиново изкушение и опекох кифлички със сливов мармалад и попарени във вряло мляко орехови ядки.

Давам рецептата само на кремчето, то е моя интерпретация.


Малинова наслада:

За 4 броя
1 кофичка кис. мляко натурална активия
1 кутийка активия напитка нар и малина
1 пак. желатин Dr. Oetker
1/3 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. пресни малини
няколко зрънца нар




Разтваряме желатина в 5 с.л. вода и го изчакваме да набъбне. След това го слагаме на гореща водна баня и при непрекъснато разбъркване го разтваряме напълно. Внимаваме водата да не заври. Охлаждаме. В два отделни съда изсипваме двете активии. Разпределяме желатина по равно в двата съда и разбъркваме. В натуралната активия разбъркваме пудрата захар добре, за да не останат бучици. На дъното на порционни купички поставяме няколко малини, малко от натуралната активия, отново малини и отгоре малиновата активия. Поставяме в хладилник да стегне. След като извадим украсяваме с малини и нар.

Споделяме насладата с цялото семейство.





Пожелавам Ви светла и топла празнична вечер. И нека най- обичаните ви хора бъдат близо до вас.

Поздрав от сърце
Нина :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар