Ще дам пропорции за една малка тавичка, но в зависимост от броя на членовете в домакинството Вие може да увеличите количеството на всеки един от продуктите.
Тутманик tre leche
Ха, ха, това звучи като Ричард Иванов примерно, но нищо, така е по- интересно.
2 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
2/3 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. заквасена сметана
200 г бяло саламурено сирене, предварително изкиснато във вода
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. лимонтузу
1 ч.л. сол
брашно за гъста каша, прибл. 2-3 ч.ч.
1/2 ч.ч. олио
Разбиваме яйцата на пяна. В киселото мляко погасяваме содата и добавяме лимонтузуто и солта, разбъркваме и изсипваме при яйцата. Добавяме олиото и прясното мляко, след това сметаната. Объркваме всичко добре. Започваме да пресяваме и да добавяме отгоре брашно, дотогава, докато получим смес за много гъсто кексово тесто. Изсипваме в тавичка намазана с олио и печем на 200 С до получаване на златист загар. Пробвайте с клечица дали ще излезе суха от печивото. Ако по нея има смес, а отгоре тутманика е готов, покрийте с алуминиево фолио и допечете. Покрийте за малко с кърпа, за да се задуши, след като извадите от фурната. Сервирайте с парченце сирене и лъжичка домашно сладко.
Голяма вкусотия.
Насладете се на закуската със семейството си и удължете максимално неделната утрин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар