Гулаш със свинско месо (или как да си направим една по- различна яхнийка с унгарски привкус)

Гулаш на унгарски означава кравар, т.е. ястието се приготвя с говеждо или телешко, но аз ще изпъля рецептата със свинско. Вие разбира се можете да направите традиционния унгарски гулаш с телешко месо. Въпрос на вкус.













700 г свинско месо, нарязано на кубчета
1 глава лук
червен пипер
черен пипер
сол
дафинов лист
копър
мащерка
сух магданоз
3 с.л. сметана
2 с.л. доматено пюре
2 ч.ч. бульон
3 големи картофа

Месото овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Объркваме добре. Лука нарязваме и задушаваме в малко олио + водичка. Добавяме месото, запържваме леко и добавяме горещия бульон, дафиновия лист, сухия магданоз и копъра. Оставяме да поври така около 40 мин. След това изваждаме подправките, добавяме едро нарязаните картофи с мащерката, посоляваме още малко и отново варим около 15 мин. Накрая добавяме сметаната с размитото доматено пюре. Захлупваме на тих огън за последни три минутки. Получи се вкусен топъл неделен обяд. С хлебец и чаша червено вино си е направо угощение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар