Млечна торта с ананас















Отдавна не съм публикувала, но предвид душевното ми състояние напоследък, нямам желание за нищо. Затова една изостанала тортичка, хубавичка се получи.

Това е вариант на парфе и чийзкейк в едно:

За блата:
300 г маслени бисквити
200 г хладко масло, нарязано на кубчета

За крема:
1 пак. желатин
400 г плодово мляко за пиене
1 малка опаковка течна подсладена сметана
4 с.л. пудра захар
ванилия

Украса:
1 консерва ананас
1 пак. желатин
4 с.л. захар
сока от компота

В блендер смесваме натрошените бисквити с маслото. Получената хомогенна смес, изсипваме в кръгла форма с d = ~ 20 см., застлана с пергаментова хартия. Много добре притискаме сместа към дъното на формата и стените, така че да получим много сбита и тънка основа. Поставяме за около половин час в хладилника да стегне. Желатина разтваряме в малко топла вода и изсипваме в плодовото мляко, където сме разтворили ванилията и пудрата захар. Чак тогава вадим сметаната от хладилника и я разбиваме на твърд крем. Ако е леко топла, това няма да се получи. Добавяме съвсем внимателно към млечната смес. Изсипваме върху бисквитения блат, подравняваме и пъхваме обратно на студено за два часа. Разтапяме желатина в малко топла водичка и изсипваме при сока от консервата. Парчетата ананас подреждаме върху млечния блат, заливаме със сока, в който сме разтворили захарта и връщаме отново в хладилника. Аз оставих да стегне цяла нощ. Тортата е много подходяща за горещините, изключително лека и ефирна.














Тази седмица имаме само един почивен ден. Ужас. Не знам какво по- напред да свърша. И реших - зарязвам всичко и излизам на разходка. Така де, чака ме тежка седмица, ако поне малко не си почина, не виждам как ще издържа.
Пожелавам Ви и Вие да си починете добре, па макар и само за един ден. Чистенето, прането, подредбите и всякакъв вид домакинстване ще почака до следващата събота, няма да пусне крака и да избяга я. Но в никакъв случай не спете до 10:00 часа, така като станете, докато си изпиете кафето, деня ще е минал и нито ще сте си починали, нито пък ще имате време за каквото и да е. По- добре настройте часовника за събуждане като в работен ден. Така бодростта в понеделник сутрин Ви е гарантирана.

Хайде приятен неделен ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар