Бифтек със сос от синьо сирене

















Днес ще Ви предложа много питателно и вкусно ястие, което изисква малко повечко време за приготвяне, но пък следват почивни дни и мисля, че ако по една или друга причина сте си у дома, бихте могли да доставите наслада на близките и себе си.




За 4 порции:
4 хубави телешки стека
сол
черен пипер
брашно
слънчогледово олио
краве масло


За соса:
100 - 150 г синьо сирене
500 г течна готварска сметана
2 стръка пресен лук
магданоз


За гарнитура:
микс от задушени зеленчуци (броколи, карфиол, моркови, зелен боб и др. по желание)


















    Пържолите начукваме много добре, трябва да станат тънички и овкусяваме със сол и пипер. Оставяме за 24 ч. в хладилник. В дълбок тиган с незалепващо покритие разтапяме маслото и добавяме олио. Наложително е да смесим двата вида мазнина, иначе само кравето масло ще започне да пуши много бързо. Овалваме пържолките в брашънце и ги поизтупваме лекичко. Изпържваме на среден огън, до пълна готовност. Включваме фурната на 100 С, нареждаме готовия бифтек в тавичка, покриваме с домакинско фолио и пъхваме във фурната. През това време в тигана, където сме приготвили пържолите разтапяме синьото сирене и добавяме сметаната да кипне. Отдръпваме от огъня и наръсваме с лук и магданоз. С този сос поливаме бифтека и оставяме при изключена вече фурна да се поемат всички аромати за около 20 мин.
    През това време задушаваме зеленчуците за гарнитура на пара и подготвяме масата, като не забравяме хубавото червено вино и ароматна свещ за изискана и задушевна вечеря с любимите хора.

Много е вкусно :)

Желая ви приятни, топли и уютни почивни дни.



Няма коментари:

Публикуване на коментар