Овесени лешникови сладки

Number two :) на мини сладките тази Коледа. Много ароматни, много симпатични и мекички със сърцевина от цял лешник. Изключително подходящи с latte macchiato например, за да се стоплим в студената, ветровита и снежна варненска зима.
Продукти:
 
1 ч.ч. кристална захар
2 яйца
1 ч. л. канелена захар
1 ч. л. ванилова есенция
1 ч.ч. фини овесени ядки
75 г твърдо масло без примеси
100 г цели неосолени лешници
брашно за средно твърдо тесто
 
   Яйцата разбиваме с помощта на домакинска тел заедно с кристалната захар, добавяме и канелената, ваниловата есенция, овесените ядки и маслото нарязано на парченца. С брашното замесваме чевръсто средно твърдо тесто, което оставяме за 30 мин. в хладилника. След това разточваме на тънък пласт с дебелина около 1.5 . Изрязваме в желаната форма, аз предпочетох да изрежа във формата на цветче и застлах намаслена мини мъфинена формичка. В средата поставяме цял лешник. Покриваме с капаче от тестото. Ако желаете можете да счукате на едро лешниците и да замесите в тестото. Печем в предварително загрята на 175 С фурна до леко кафеви крайчета. Можете да украсите по желание. Аз предпочетох да оставя натюр и така ми харесаха.
 
    
 





    Топли и вкусни почивни дни,успешна предколедна подготовка и пълни с трепетно очакване мигове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар