Здравей скъпи читателю :) и добра среща в любимото ми място за релакс и положителни емоции. След кратко отсъствие една бърза рецептичка, много вкусна и сравнително лекичка за изпълнение и консумация.
За 30 бр.
400 г спанак
4 средни, сварени и настъргани картофа
200 г натрошено сирене
1 яйце
джоджен
магданоз
черен пипер
За панировката:
2 яйца
100 г прясно мляко
галета
сол, черен пипер
За сосчето:
1 кофичка гъсто кисело мляко
4 скилидки чесън
2 с.л. лека майонеза
копър
сол
Спанака се измива добре, накъсва се на дребно и се задушава в 2 с.л. мазнина за кратко. Смесваме го с настърганите картофи, сиренето, яйцето и подправките. Омесваме добре всички продукти. С мокри ръце правим малки топчета и ги овалваме в галета. Подгответе си по- голяма тавичка, за да ги слагате в нея. Яйцата за панировката разбиваме заедно с прясното мляко и подправките. Потапяме последователно топчетата в млечната смес, галета и отново в млечна смес. Пържим на сравнително висока температура. Отцеждаме на домакинска хартия. Преди поднасяне заливаме със соса, който сме приготвили като сме разбили млякото и майонезата, пресовали сме чесъна, а копъра сме нарязали на ситно и овкусили със солчица.
Добро допълнение е изстуденото бяло вино или биричка.
И понеже тези дни не съм особено словохотлива директно към поредната петъчна доза мъдрост :
"Never regret, if it is good - is wonderful. If it is bad is experience."
И поздравче за теб: Ела, наша е нощта
Няма коментари:
Публикуване на коментар