Нуга мини негърчета

Хайде и поредните сладки за  Коледа. Всъщност само вторите, друга година правя повече видове, но тази - силите малко преждевременно ме напуснаха. За нас и тези са много имайки предвид, че от предишните една голяма кутия отиде  вече за подарък.



















Нуга негърчета

За тях ще са необходими:

1 + 1/2 ч.ч. брашно, пресято с 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. канелена захар - вече продават готова, но ако не намерите просто си направете такава
половин ампулка есенция ром
1/2 ч.ч. свинска мас
1 ч.ч кафява пудра захар
1 яйце
около 4 с.л. нуга крем (можете да замените с разтопен шоколад)

Свинската мас оставяме на стайна температура за половин час, за да се отпусне. Към нея прибавяме двата вида захар. С помощта на лъжица разбиваме на крем. Добавяме яйцето, есенцията ром и пресятото брашно. Замесваме бързо меко тесто. Загряваме на 180 С фурната и в тавичката от нея, предварително застлана с хартия за печене подреждаме сладките. Можете да оформите каквито искате формички или да разточите и изрежете с формичка. Аз направих нещо като лунички. Печем съвсем за кратко, следете фурната, просто да поизсъхнат и извадете. Всяка сладка потопете в нугата. Ако са станали твърдички в кутията, в която ще ги съхранявате поставете за ден 1/4 парченце ябълка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар