Съботно, здравословно, зареждащо

Обичате ли съботата? А съботната закуска? Честно казано в съботния ден имам да свърша толкова много неща свързани с дома и с мен самата,че не знам на колко градуса се обръщам винаги в този ден. Но на спокойната, зареждаща закуска държа много. Както вече съм споменавала ставам много рано, когато квартала е притихнал и все още сънен. Врабчетата на дървото до моя прозорец ми казват добро утро и аз им отговарям тихо, за да не ги уплаша. Погалвам цветята на терасата и се заемам със сутрешната гимнастика. А после идва ред на закуската. И понеже на определени членове от семейството сутрин рано не им се хапва нищичко им предлагам течна храна, така модерното днес смути, в миналото шейк, а още по- в миналото млечен нектар.


За три високи чаши ще са ви нужни:
2 зрели банана
1 портокал
1 с.л. мед
500 мл сварено и охладено мляко
(подгответе го от предната вечер)

Смесете всичко в шейкър, налейте в подходящи чаши, сламчица, малко настърган шоколад за разкош и питателната, но лека съботна закуска е готова.


А после, после се заемете с всичко, което не сте успели да направите през седмицата. Но не забравяйте, че е почивен ден, а най- приятна почивка е навън, сред природата. Без молове, шум, климатици, компютри и мобилни телефони, чист въздух и гледка, пълнеща очите и радваща сърцето. Като тази, в морската градина, в последните хубави дни на есенна Варна. Морето е заслепяващо синьо и слънчево, спокойно и те приканва да поседнеш и с часове да му се любуваш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар