Рафаело

Много обичам бонбони Рафаело, а вие? Топящи се в устата, изключително фини като усещане и послевкус те галят небцето и те карат да мечтаеш за още... като сладка, нежна и дълга целувка.
Моето Рафаело е малко различно разбира се, но гарантирам невероятния вкус, нежност и аромат. И как иначе след такива съставки:

За 22 бонбона:

1 бял шоколад
50 г масло
125 г маскарпоне
11 бишкоти тип Савоярди
4 с.л. Baileys
кокосови стърготини



На водна баня разтапяме маслото и шоколада. В блендер смиламе бишкотите на фини трохи. В купа смесваме разтопения шоколад, смлените бишкоти, маскарпонето и алкохола. Оставяме в хладилник за 3 часа. С мокри ръце оформяме бонбони и ги овалваме в кокосови стърготини. До поднасяне съхраняваме на хладно.




Много се надявам да се разтопите от блаженство, вкусвайки ги.







Петъчна мъдрост: Когато животът ти се преобърне, когато изгубиш посоката, трябва да намериш сили и смисъл да продължиш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар