Телешко шпиковано с чесън и картофи под фолио


                                                 Честит празник
                              Вяра, Надежда, Любов и майка им София.

Нека вдъхновението, мечтите, обичта и мъдростта бъдат наши вечни спътници. Всички именици днес да бъдат здрави и обичани.

Днешния светъл празник съвпада и с първия учебен ден. За моето мило момче - предпоследен. Аз му желая много успех, нови знания, ученолюбие и не на последно място любов към всичко това.

Времето вече предвещава настъпилата ранна есен, хладно е и дъждовно, прекрасно време да постоиш у дома с чаша билков чай и интересна книга. А към всичко това и един прекрасен обяд:





Телешко шпиковано с чесън и картофки под фолио

Необходими продукти:

700 г телешки шол                                   
1 ч.ч. червено вино
черен пипер
10 скилидки чесън
---------------------------------

1 кг картофи
чесън на прах
краве масло
магданоз








Месото надупчваме на места и пъхаме скилидките чесън. Овкусяваме със сол и черен пипер. Слагаме в по-дълбока купа и заливаме с виното. Оставяме за 1 нощ, като го обръщаме веднъж. 

В дълбок тиган нагряваме олио и добре запечатваме месото от всички страни. Слагаме в тавичка и поливаме с винения сос и маслото от пърженето. Завиваме с фолио и печем 1 час на 180 С. Махаме фолиото и нареждаме картофите около месото, овкусяваме и тях със сол, наръсваме всичко с чесъна на прах, добавяме 1 ч.ч. топла вода и отново пъхваме във фурната за  още 1 час. Добре е да оставим голям процеп във фолиото, за да излиза безпроблемно парата от печенето. Махаме фолиото и запичаме за още десетина минутки. Готовото ястие наръсваме обилно с пресен магданоз и сервираме с хубаво червено вино. Ястието е изискано и много подходящо за гости.


Да Ви е сладко.







Няма коментари:

Публикуване на коментар